Deto videodrvo

objavljeno u: Arhiva, Deto d.o.o. / o nama | 0

Ovaj klip se bavi našim pripremama za učešće, i samim nastupom na sajmu grafičke industrije „Grafima“ 2013. godine. Klip je dobra ilustracija ideje o  besplatnom marketingu, jer je budžet za sve što vidite na snimku iznosio 0,00 din.

Kografima-2013nkretno – „Deto videodrvo“ je instalacija napravljena od raskovanih drvenih paleta za papir, „dekupažirana“ makulaturama, tj. otpadnim papirom koji se koristi sa upasivanje boja i postizanje nanosa u ofset štampi. Na tu futurističku konstrukciju od recikliranih materijala, montirano je nekoliko starih rashodovani CRT monitora i laptopova na kojima su se beskonačno vrteli naši klipovi sa YouTube kanala Deto.rs.

Ako razmišljate o pojavljivanju na nekom sajmu, ne savetujemo vam da sledite naš primer. Činjenica je da ovako „brutalna“ budžetska ograničenja izazivaju pravu eksploziju kreativne energije. Ali su izuzetno fizički i mentalno naporna, i traže ogromno angažovanje cele ekipe…

grafima-2013-7

Ipak – ovo je jedna lepa uspomena koja treba da ostane sačuvana. Pogotovo zato što smo i ovo pojavljivanje na sajmu krunisali još jednom poveljom „Srebrni Pečat“. Ove godine u kategoriji „Ambalaža i akcidenični proizvodi“ za primenu na seriji proizvoda za „Iola“ kozmetiku. (Klijent: Ček – Zenica, BIH)