Na ovoj strani možete videti idejna rešenja koja su izašla iz našeg dizajn centra od marta 1992. godine do danas. Galerija „idejna rešenja“ se od 2017. godine puni po automatizmu, jer sva idejna rešenja iz redovne produkcije završavaju ovde. Dobar deo starijih idejnih rešenja je preuzet sa ranijih verzija web sajta, pa im kvalitet ponekad varira. Redosled rešenja je obrnuto-horonološki – poslednje idejno rešenje je prvo na listi.

Pokušaćemo koliko nam vreme dozvoli da galeriju obogatimo i rešenjima iz naše arhive. Za 26 godina postojanja nakupilo se prilično toga…

Idejna rešenja na komentaru + (ne)odobrena idejna rešenja

U toku standardne procedure realizacije posla, prva faza predstavlja izradu idejnog rešenja. To znači da se na zahtev klijenta radi jedna ili više verzija grafičkog dizajna proizvoda. Ona se zatim (u obliku koji možete gore videti) dostavlja na komentar naručiocu posla. Ova idejna rešenja se uglavnom dostavljaju putem maila. Izuzetno se mogu na zahtev klijenta izvesti i u formi probnih otisaka ili uzoraka, ali to značajno poskupljuje i usporava ceo proces. Rešenja koja su ovde prikazana su naš izbor, i mogu se razlikovati od finalnog izgleda do koga smo došli u komunikaciji sa klijentom.

Nakon komentara se na osnovu pismene saglasnosti klijenta prelazi na dalju realizaciju posla. Eventualno se na njegov zahtev prave manje ili veće izmene. U tom slučaju se ceo postupak overe idejnih rešenja ponavlja iz početka. Ponekad se dešava da broj ovih izmena bude veliki, što izaziva srazmeran gubitak vremena i energije. Ovo se najčešće dešava  onda kada ideja u startu nije bila dobro definisana. Da bi se takve  situacije izbegle, važno je da se pre početka posla dogovorimo oko svih važnih detalja. Sadržaja, ciljeva, stila…

Zato ako vam se učini da postavljamo previše pitanja – verujte da je to u obostranom interesu…
DISCLAIMER:  Deto d.o.o. je komercijalna štamparija fokusirana na ekonomičnu realizaciju finalnih proizvoda. Zato se kod mnogih poslova dizajn većim ili manjim delom sastoji u primeni već POSTOJEĆIH elemenata. Na primer: zaštitnog znaka, ilustracija i/ili fotografija, tabela, grafikona i drugih sadržaja koje nam klijent dostavi u elektronskoj ili drugoj formi. Uvek kada raspolažemo informacijama o autorima tog materijala, ispod slike stavljamo odgovarajuću napomenu. To nažalost često nije slučaj. Zato vas molimo da nam dostavite sve informaciju te vrste koje imate, a mi ćemo ih odmah uneti.
→ Pogledajte i ovo:

Akcije, popusti, specijalne ponude...
Akcije, popusti, specijalne ponude…
Izrada probnih modela i uzoraka
Izrada probnih modela i uzoraka
Grafička priprema i dizajn
Grafička priprema i dizajn
Zlatotisak, blindruk, letterpress...
Zlatotisak, blindruk (embosed), letterpress.
Studijska i terenska fotografija
Studijska i terenska fotografija