Kalendar Hahn+Kolb 2008

objavljeno u: Arhiva, dizajn | 0

Kalendar za Hahn-Kolb za 2008. godinu je realizovan pre deset godina, uz skoro potpunu kreativnu slobodu. Pošto se takva situacija realativno retko dešava, potrudili smo se da je maksimalno iskoristimo. Radi se o uglednom nemačkom proizvođaču rezne, merne i stezne opreme, tj najrazličitijeg alata i slične tehnike. Problem sa ovom vrstom asortimana je što već decenijama stoji zaglavljen u nekoliko prepoznatljivih šablona, što ovu vrstu proizvoda činii izuzetno neatraktivnom za promociju. Ponudili smo klijentu da se malo poigramo sa temom, a oni su to sa zadovoljstvom prihvatili. Jedini uslov je bio da se na fotografijama predstavi deo proizvodnog programa, i da fotografije prati korporativni brending u okvirima standarda.

A onda smo pustili mašti na volju…

Koncept, fotografija, dizajn…

Glavna ideja je bila da artikle uključimo u neku bajkovitu i misterioznu priču, pre svega igrajući se sa veličinama, ali i upotrebom. Pokušali smo da zadržimo asocijaciju na osnovnu namenu, ali da je malo karikiramo i prikažemo u nekom šaljivom svetlu. U tom smislu je ostvarena dobra komunikacija za redovnim kupcima koji su“prepoznavanjem“ gega postali i sami deo igre. Može se predpostaviti da je kalendar cele godine imao funkciju za nadmudrivanje i zabavu sa korisnicima koji još nisu odgonetnuli neku od šala.

Fotografije, montaža i dizajn su napravljeni tokom novembra 2007. za manje od nedelju dana. Uz mnogo zabave i angažovanje svih ljudi koji su se slučajno ili namerno zatekli na licu mesta. Bio je to pravi „Brainstorming“. Nekoliko vrlo zabavanih dana, i jedan od poslova koji nam je ostao u posebno lepoj uspomeni.

Povratne informacije od klijenta su bile veoma dobre. Kalendar za Hahn-Kolb je dobio vrlo pozitivne ocene krajnjih korisnika, a krajnji rezultat je dugogodišnja uspešna saradnja.

Na obostrano zadovoljstvo.

(ovde su prikazan samo 4 dizajna u srednjoj rezoluciji. Umanjenu verziju kompletnog kalendara, kao i detalje o konkretnom proizvodu možete videti klikom na link)