Idejna rešenja / grafički dizajn – od 1992. do danas…

Ovo je slučajan izbor idejnih rešenja od marta 1992. godine (kada smo počeli sa radom) do danas… Veći deo starih idejih rešenja je preuzet sa radnijih verzija web sajta, a redosled je obrnuto-horonološki – poslednje idejno rešenje je prvo na listi. Pod ovim tag-ovima i u ovoj kategoriji će se ubuduće objavljivati idejna rešenja na komentaru (aktuelna idejna rešenja, tj grafički dizajn u fazi izrade).

Znači – ovo je nešto kao praistorijska priča o razvoju našeg dizajna…

U toku naše standardne procedure realizacije posla, prva faza predstavlja izradu idejnog rešenja. To znači da se na zahtev klijenta radi prva verzija grafičkog dizajna proizvoda, koja se zatim (u obliku koji možete gore videti) dostavlja na komentar naručiocu posla. Ova idejna rešenja se obično dostavljaju putem maila, a izuzetno se mogu na zahtev klijenta izvesti i u formi probnih otisaka ili uzoraka, što značajno poskupljuje i usporava ceo proces.

Nakon komentara se,  ukoliko nema potrebe za bilo kakvim naknadnim izmenama, odmah prelazi na dalju realizaciju posla. Na zahtev klijenta –  prave se manje ili veće izmene, a u tom slučaju se ceo posao komentarisanja idejnih rešenja ponavlja iz početka. Ponekad se dešava da broj ovih izmena (i komentara) bude veliki, što izaziva veliki gubitak vremena i rasipanje energije. Ovo se dešava najčešće u slučajevima kada ideja u startu nije bila dobro definisana. Da bi se takve neprijatne situacije izbegle, važno je da se pre početka realizacije idejnog rešenja dogovorimo oko svih važnih detalja, svrhe i smisla celog posla.

Zato ako vam se učini da postavljamo previše pitanja – verujte da je to u obostranom interesu…