Kutija za čaj „Small Tree“

objavljeno u: Aktuelno, dizajn | 0

Kaširana kutija za čaj „Small Tree“ sa providnim poklopcem od juvidura, je reprezentativan proizvod ove vrste. Radi se o ekskluzivnim kutijama za dve kesice izabranih čajnih mešavina. Komplet je pre svega namenjen kao ekskluzivni poklon, ali i kao promotivni proizvod za lansiranje autentičnog brenda. U pitanju su složive kutije od mikrovala kaširanog tabacima štampanim u ofset tehnici. U kompletu je osim nosača za ekološke kesice predviđen i poklopac od providnog juvidura 0,3mm. Ukupan utisak je osmišljen tako da ne bude ni najmanje sumnjje da se radi o IZUZETNOM proizvodu, jer je takvu konfiguraciju ambalaže teško i zamisliti u ovoj kategoriji.

Kako je zamišljena kutija za čaj „Small Tree“?

Kategorija „kutija za čaj“  je zaista jedna od dizajnerskih disciplina gde je vrlo teško „izdominirati“. Na specijalizvanim sajtovima postoje na hiljade proizvoda koje se upinju da zarade status zapaženog u ovoj grupi. Može se reći da nema značajnijeg dizajnera ambalaže koji nije pokušao da ponudi neko novo viđenje ili konkretno rešenje. Što znači da je odavno podignuta svaka ručna kočnica u sektoru premijum proizvoda ove vrste. To nam je ovaj zadatak učinilo znatno težim  nego što se to čini na prvi pogled. Jer kao što kaže Edvard Bono: „Nije teško biti originalan. Teško je pritom zadržati smisao…“ Naš pokušaj je zato morao da ostane u razumnim cenovnim okvirima, da zadrži funkcionalnost i da bude izvodljiv klasičnim proizvodnim tehnikama. Sve drugo bi bila samo banalna egzibicija.

Inovacije…

Da bismo uspešno realizovali ovaj posao uloženo je dosta truda i znanja. Da ne spomijemo skoro 30 godina iskustva Deto d.o.o. na izradi sličnih poslova i stogodišnju porodičnu tradiciju u svetu grafike… Ovakva vrsta poslova je posebno važna za našu firmu upravo zato što nam pomaže da unapredimo neke procese i faze rada. Rešavajući konkretne probleme (npr. kako da poklopac tih dimenzija zadrži potrebnu čvrstinu) – pomažu nam da napravimo proboje na nekom sasvim drugom planu – konkretno na polju luksuzne ambalaže za nakit.   Zato mi volimo da „komplikujemo sebi život“. Jer nas to vodi sve dalje – i sve više podiže standarde u onome čime se bavimo.

Nove ideje u vezi kutija za čaj?

Šta dalje? Da li će svaka sledeća ideja biti samo ponavljanje ili variranje neke postojeće? Ne brinite ništa. Što je veća „gužva“ veći su i rizici – ali i potencijalna nagrada. Mislimo naravno na onu nagradu, najvažniju od svih, koja se sastoji u tome da smo uspeli da pomerimo lestvicu bar za milimetar. Neki novi neobičan oblik, neobična dekoracija ili završna obrada. Kombinacija tehnika u funkciji neke sveže ideje inspirisane vašim brendom, logom, pričom…

Najvažniji sastojak uspeha je da vam je do njega STVARNO stalo.
→ Pogledajte i ovo:

Kaširani podmetači za čaše „Remiks“
Kaširani podmetači za čaše „Remiks“
specijalne kese - alternativa Specijalne luksuzne kese za "The Lab"
Specijalne kese
Originalne kutije (kutijice.com)
Originalne kutije (kutijice.com)
Novi proizvodi / april 2020. - slično kao Kutija za čaj "Small Tree"
Novi proizvodi / april 2020.
Rešenja / proizvodi / 11-12-2017 / slično kao kutija za čaj "Small Tree"
Rešenja / proizvodi 11-12-2017

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *