Specijalne luksuzne kese za „The Lab“

objavljeno u: Aktuelno, Arhiva, dizajn | 0

Specijalne luksuzne kese za The Lab (Zagreb, Hrvatska) – su neka vrsta konkretne demonstracije koliko je posao izrade te vrste luksuzne ambalaže napredovao poslednjih godina. Radi se o ekskluzivnim papirnim kesama od 250gr/m2 kunstrduka, dok su ojačanja na dnu i ručkama od sive lepenke 1mm. Osećaj težine, čvrstine i masivnosti ovakve ambalaže u odnosu na standardnu koja se retko pravi na materijalu težem od 170gr/m2 je zaista moćan. Može se reći da u odnosu na standardne kese – ove kese izgledaju kao torbe.

Drugi detalja koji dramatično pojačava utisak luksuza su ručke od 20mm široke trake od ripsa. Trake su montirane tako da izlaze iz poruba u kome su obmotane oko lepenke kojom je porub ojačan. To znači da ovakve kese nemaju uobičajene rupe kroz koje se provlači kanap. To je bitan estetski momenat jer prednja strana kese ovako ostaje potpuno slobodna za artwork. Drugi važan razlog je izdržljivost ručki, pošto je na ovaj način težina kese ravnomerno raspoređena duž celog poruba. Zato se ne može desiti da se ručke pocepaju ili izvuku. Ovo rešenje ambalaže uz spomenuta ojačanja u porubu i na dnu i povećanu gramaturu osnovnog materijala – garantuje da će kese izdržati puno veću težinu od one koju može podići prosečan kupac.

Kako su zamišljene specijalne luksuzne kese za „The Lab“?

Pomenute tehničke specifikacije su poslužile samo kao osnova. Jer ideja je bila da se napravi stvarno izuzetan proizvod. Prvi od dodatnih zahteva je bio vezan za artwork (preuzet iz enterijera lokala) uz ideju da se trake od ripsa „nastavljaju“ na linije u štampi. Drugi zahtev se odnosio na uobičajen tehnički prevoj po kome se kesa savija kada se sklapa u „flat“ oblik (radi transporta i skladištenja). Klijent je ražio da se ovaj prevoj vidi samo sa unutrašnje strane, a da „naslovna“ stana ostane potpuno ravna. Ovo je rešeno uz korekciju alata za štancovanje i manje izmene u postupku sklapanja kesa. Treći specijalan zahtev odnosio se na štampu na unutrašnjosti prevoja i unutrašnjem dnu kese. Za taj zahtev lepenku od 1mm koju standardno koristimo za ojačanje ove dimenzije kesa dodatno smo kaširali prethodno štampanim i plastificiranim kartonom sa sloganom po ideji klijenta…

Inovacije…

Da bismo uspešno realizovali ovaj posao uloženo je dosta truda i znanja. Da ne spomijemo skoro 30 godina iskustva Deto d.o.o. na izradi sličnih poslova i stogodišnju porodičnu tradiciju u svetu grafike… Ovakva vrsta poslova je posebno važna za našu firmu upravo zato što nam pomaže da unapredimo neke procese i faze rada. Rešavajući neke konkretne zahteve (npr. kaširanje lepenke za štampano dno) – pomažu nam da napravimo proboje na nekom sasvim drugom planu – konkretno na polju luksuzne kaširane ambalaže. Tražeći specifičnu boju ripsa za jednog drugog klijenta – otkrili smo novog kvalitetnog dobavljača za pozamanteriski asortiman. I tako dalje…   Zato mi volimo da „komplikujemo sebi život“. Jer nas to vodi sve dalje i sve više podiže standarde u onome čime se bavimo.

Zašto je potrebno uložiti ovoliko vremena, energije, znanja (ali i novca) u nešto što se u suštini poklanja kupcu?
Jedna čuvena izreka to objašnjava vrlo slikovito:

„…jer ništa na svetu ne uspeva tako dobro – kao uspehi!“
→ Pogledajte i ovo:

Novi proizvodi / april 2020. - prethodni članak Specijalne luksuzne kese za "The Lab"
Novi proizvodi / april 2020.
specijalne kese - alternativa Specijalne luksuzne kese za "The Lab"
Specijalne kese
Novi proizvodi / oktobar 2019. sličan članak kao Specijalne luksuzne kese za "The Lab"
Novi proizvodi / oktobar 2019.
Reference: Australija
Reference: Australija
Originalne kutije (kutijice.com)
Originalne kutije (kutijice.com)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *