Luksuzne kese, folderi i kartice za zlataru Magioni

objavljeno u: Aktuelno, Arhiva, dizajn, Ideje | 0

Jedan od atraktivnijih poslova koje smo radili u poslednje vreme su kese, folderi i kartice za zlataru Magioni.  Radi se o setu „top“ proizvoda čiji je cilj da maksimalno potigne utisak kupovine u zlatari lociranoj u samom centru Bograda, praktično u centru pešačke zone. Zbog toga je izbor materijala bio veoma bitan, pa je sve urađeno na jedinstvenom  „Fabriano Star-Dream“ papiru. U pitanju je vrsta specijalnog papira „bojenog u masi“ (fabrički toniran papir). U postupku izrade papir je obogaćen specijalnim aditivima koji mu daju specifičnu tamno sivu boju metalnog odsjaja i vrlo specifične zrnaste strukture. Za kese je korišćena gramatura od 180gr/m2 – a za kartice i foldere od 280gr/m2.

Na svim proizvodima štampa je izvedena kombinacijom folijatiska sjajnom srebrnom folijom i klasične ofset štampe srebrnom (mat) bojom. Ukupan utisak je dodatno uvećan upotrebom sjajnih satenskih traka svetlo sive, tj. srebrne boje.

Kako su zamišljene kese, folderi i kartice za zlataru Magioni?

Svi proizvodi su osmišljeni brižjivo sa dosta elegantnog slobodnog prostora, a sve elementi izbalansirani tako da daju najprestižniji mogući utisak. Željeni efekat se zaniva na jakom kontrastu između prefinjene mat teksture papira i visokog sjaja folije. Pravi izazov u tom smislu je bio da se površine izbalansiraju tako da svaki element ima dovoljno prostora i da ne smeta jedan drugom. Mašne, trake, logo u folijatisku, plemeniti papir, pa čak i adrese, telefoni i drugi „manje bitan“ tekst – sve je moralo da dobije tačno onoliko prostora koliko zaslužuje. Ono što klijenti često ne razumeju je da „prazan prostor“ više utiče na prestižan utisak od veličine konkretnih elemenata.

Inovacije…

U sklopu ovog posla urađen je i jedan originalan alat za isecanje. Radi se o folderu / fascikli za kartice formata 170x130mm koji je namenjen za karticu sa opštim pravilima za rukovanje nakitom, račune, vaučere i slično. Specifičnost ovog foldera je u načinu zatvaranja, pošto se isti zatvara satenskom trakom, koja obavija folder prolazeći kroz četiri proreza. (→više o ovom novom proizvodu uskoro na specijalizovanoj stranici…)

Detalje foldera kao i ostale proizvode može videti u priloženoj galeriji (slike su u visokoj rezolucii pa ih možete dodatno zumirati).

Elegancija, odmerenost, kvalitetni materijali i pedantna izrada. Svaki detalj na svom mestu…

Mi tako zamišljamo vrhunske, luksuzne proizvode.

A vi?

→ Pogledajte i ovo

Novi proizvodi / jun 2019.
Novi proizvodi / jun 2019.
Novi proizvodi / maj 2019.
Novi proizvodi / maj 2019.
Idejna rešenja / april 2019
Idejna rešenja / april 2019
Kaširani podmetači za čaše „Remiks“
Kaširani podmetači za čaše „Remiks“
Prospekt fascikle „Al-sistem“
Fascikle i kese / mart 2019

 

 

 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *