Specijalnim ručkama postiže se jedna važna prednost u odnosu na konkurente. Luksuzne kese imaju jedan specifičan cilj u odnosu na drugu ambalažu – one pokušavaju da zasene konkurenciju. Uglavnom je za tako nešto dovoljno duhovito ili sofisticirano likovno rešenje, neobične dimenzije, originalna kombinacija boja, ili nešto slično iz standardnog dizajnerskog asortimana. Ali povremeno nam treba nešto „jače“.

 

Ručke od satenske trake

Ručke su važan funkcionalni element svake kese, ali i poligon za različite kreativne ekperimente. Pre svega u smislu materijala, osim standardnih pamučnih ili sintetičkih kanapa (u širokoj paleti boja), sve češće se koriste raznobojne trake. Najčešće se radi o satenskim trakama, koje u zavisnosti od dimenzija kese mogu biti od 10-30mm. Ove trake se proizvode u više desetina nijansi, i najčešće su visokog sjaja, i bogate teksture.

 

Ručke od ripsa

Alternativa su trake od ripsa, koje imaju jaču teksturu, i bolje se uklapaju u mat varijante. Njihova paleta je nešto skromnija ali su zbog svoje krutosti zahvalnije za montažu lepljenjem u porub.

Trake se mogu provlačiti kroz standardne rupe (kao i kanapi) ili montirati lepljenjem u porub, kroz proreze na vrhu kese, ili standardne rupe. Postoji još nekoliko opcija za montiranje traka, npr. često se primenjuje kombinacija traka i standardnih kanapa. U toj varijati traka ima dekorativnu funkciju, i služi kao „kopča“ za zatvaranje kese, dok su ručke od standardnog kanapa.

Ručke sa štampanim trakama

Na svim vrstama traka moguće su i razne vrste štampe, veza, itd. Mi trenutno takvu uslugu nemamo u ponudi, ali smo više puta ugrađivali štampane trake koje su obezbedili naručioci posla.Ukoliko to želite možemo vam pomoći da obezbedite takve trake direktno od proizvođača, i besplatno ih ugraditi u kese po vašem izboru.

 

Ručke od specijalnih materijala

U toku naše 25 godina duge karijere radili smo zaista sve što postoji u grafičkoj produkciji. Pa su tako kroz naše ruke prošle i kese sa ručkama od tankog providneg PVC creva, sa svilenim gajtanima, sa grubim jutanim kanapom, sa čipkanim trakama, sa trobojkama (različitim), sa metalnim lancima…. I još mnogo sličnih „otkačenih“ ideja koje većinom nisu ovekovečene fotografijama. Razlog za to je u brzini i u relativno malim serijama. Ostavićemo ipak ovu napomenu ovde u nadi da će se neki od tih poslova ponovo realizovati, ili volšebno pojaviti iz našoj preglomazne arhive… 🙂

 

Pogledajte još: